Pridružite nam se u proslavi 7 godina rada Ekomuzeja, slavimo uspiješne projekte, suradnje i umrežavanje mladih ljudi, proizvođača i Slow Food zajednice.

Pozivamo sve koji su sudjelovali u razvoju naše Udruge proteklih 7 godina da proslave s nama naš rad i razvoj naše zajednice. Također se zahvaljujemo svima koji su svojim vremenom, radom, trudom, donacijama i entuzijazmom pridonijeli rastu Ekomuzeja, bez kojih on danas ne bi bio to što jest.

Udruga Istrian de Dignan nastala je zahvaljujući skupini mladih entuzijasta koji su željeli učiniti nešto kako bi valorizirali svoj kraj, tradiciju i običaje, učinili ih boljim, ostavljajući  novim generacijama u nasljeđe spoznaju da način na koji živimo danas ima itekako svoje korijene mnogo dublje u prošlosti.

Sve je počelo popločenjem Trga Statuta u Starom gradu, uređenjem ''lišjere'' i konobe u Kući tradicija (Muzej lokalne zajednice). Taj nas je početak odveo na nezaboravno putovanje kroz vrijeme i prostor, ljude i običaje, pomogao nam da se povežemo sa svojim korijenima te podijelimo to bogatstvo i s drugima. Danas se taj isti Ekomuzej sastoji od dviju spojenih kuća na 2 kata. Nakon toga uslijedilo je pokretanje projekta Didaktička farma, te otvaranje EcoLab-a (Muzej lokalnih proizvoda), čime smo zaokružili priču o Ekomuzeju, ispunjeni radošću i zahvalnošću.

Cijela ova priča ne bi bila moguća bez VAS! Vas volontera, učenika, učitelja, zaposlenika, donatora, članova, partnera, te svima onima koji su pružali veliku podršku i pomoć Udruzi na razne načine. Hvala na svim putovanjima i zabavi koje smo proveli zajedno.

Povodom obljetnice pripremili smo za vas degustaciju salame od boškarina i domaće skute. Kroz prezentaciju će nas voditi Edmondo Šuran, AZRRI ekspert za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda.

Pridružite nam se u četvrtak 10.6.2021., u 20.30 sati u starom centru Vodnjana, na Trgu Statuta.